gele verrekijker

 

Creatief Leiderschap = Effectief leiderschap

Leiderschap als proces en niet als positie.

Bij ForceFive geloven wij niet in one-fits-all theorieën of one-knows-all managers. Wij geloven in de kracht van samenwerking om sterker en slimmer te worden. En bij leiderschap hebben wij het niet over hiërarchische leiders, maar over leiders die inspireren.

lees het hele artikel over Creatief Leiderschap_

 


Female Ambassadors in IT

Er zijn veel kansen voor vrouwen in de ICT!

Zoals de Europese Commissie - bij monde van Neelie Kroes - onlangs zei, zijn er veel te weinig vrouwen actief in de Europese ICT-sector, een situatie die dringend moet veranderen. Internationale Vrouwendag was een mooie gelegenheid de maatschappelijke discussie starten om het imago van ICT te verbeteren en zo de keuze voor het werken in ICT aantrekkelijk te maken voor jonge vrouwen.

lees het hele artikel over Female Ambassadors in IT_

 


Leuk bikkelen: Innovatie is mensenwerk

Mensen die elkaar motiveren en stimuleren om binnen beperkte tijd grote prestaties neer te zetten. Welke manager zou daar niet voor tekenen? Toch kom je als team niet vanzelf in een dergelijke 'flow'. Niet binnen een afdeling, laat staan over afdelingen heen en al helemaal niet aan weerszijden van de interface tussen business en IT.

lees het hele artikel Innovatie is mensenwerk_

 


CIO en Marketeer: klaar voor de toekomst?

CIO's en marketeers hebben meer raakvlakken dan ze denken. Hun werk komt steeds dichter bij elkaar. Daar waar CIO's het hebben over Big Data, de cloud en Zetabytes aan informatie hebben marketeers het over Mobile First, customer journey en multi channel marketing. En zonder het misschien van elkaar te weten, is dat nu precies waar de werelden bij elkaar komen.

lees het hele artikel over CIO en Marketeer_

 


Geef het stuur aan de Business

Wetgeving, marktomstandigheden of het behoud van de concurrentiepositie dwingen organisaties ertoe aanpassingen in de it-omgeving steeds sneller door te voeren.

lees meer over de 10 gouden regels voor succesvol projectportfoliobesturing_


Ondernemen geeft vrijheid

'Ik kan mensen enthousiast maken. Daarom doen bedrijven zaken met ons, ze zien mijn drive.' Geke Rosier is oprichter van ForceFive. 'Wij adviseren bedrijven zodat ze op het gebied van Business IT alignment beter kunnen functioneren.' Dat gebeurt met aandacht voor feminieme competenties.

lees het interview met Geke in Nyenrode VCV Magazine_

 


Wat is het geheim van succesvolle programma's?

Dit is de centrale vraagstelling van een groot, kwantitatief onderzoek dat door ForceFive en CIO Magazine is uitgevoerd naar de typologie van programma's.

lees meer over het geheim van succesvolle programma's_

 


De feiten over de servicecatalogus

De toepassing van servicecatalogi wint terrein binnen de CIO-gemeenschap. Uit nog niet eerder gepubliceerd onderzoek blijkt dat een kleine driekwart (74 procent) van de respondenten er op de een of andere manier gebruik van maakt.

lees meer feiten over de servicecatalogus_

 


De IT-organisatie van de toekomst

Wat typeert de huidige IT-organisatie op het gebied van business IT alignment? En welk type IT-manager vraagt de IT-organisatie van de toekomst? Twee actuele vragen die aanleiding waren voor een onderzoek naar business IT alignment, gekoppeld aan gedragsstijlen van managers. 'We hebben leiders nodig die voor de troepen uit gaan. Letterlijk.'

lees meer over de IT-organisatie van de toekomst_